Pogoji poslovanja

EPRO Ljutomer d.o.o.

Ivana Kaučiča cesta 24
9240 Ljutomer
e-pošta:
info@epro.si
tel.: 041 751867
Podjetje registrirano pri Okrožnem sodišču v Murski Soboto, vl.št.1/001311/00,Srg.326/92 ID za DDV: SI54630207, Matična št. 5575079

Izjavljamo, da smo davčni zavezanci in da smo zavezani plačevanju davka na dodano vrednost po 76. členu, Zakona o davku na dodano vrednost.

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da kupcu kadarkoli zagotovi naslednje informacije:

-identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
-kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo komunikacijo s ponudnikom
-bistvene značilnosti blaga
-pogoji, stroški in možni načini dostave blaga
-jasno in nedvoumno določene cene
-možni načini plačila
-časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od pogodbe
-postopek pritožbe

Splošni pogoji poslovanja spletnega mesta www.PCIT.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno stranjo www.PCIT.si (v nadaljevanju »spletna trgovina« ali »PCIT«) upravlja podjetje Epro Ljutomer d.o.o., Ivana Kaučiča cesta 24, 9240 Ljutomer, (v nadaljevanju »ponudnik«).

 Ob registraciji na spletni strani www.PCIT.si, obiskovalec pridobi uporabniško ime ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletnega mesta PCIT.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja se ponudba na spletni strani www.PCIT.SI ažurira in spreminja pogosto in hitro. Cene v spletni prodajalni se lahko spreminjajo brez predhodnega obvestila in se razlikujejo od rednih cen v fizičnih prodajalnah podjetja Epro Ljutomer in v PE na Ptuju. Kljub želji  da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni ali dobavi napačen, prav tako fotografije ne zagotavljajo dejanskih lastnosti artikla. Ponudba artiklov v spletni trgovini je veljavna do razprodaje zalog oz. do drugih rokov, če je pri posameznem artiklu posebej določena veljavnost.

Dobavni roki navedeni pri posameznem artiklu so informativne narave in so odvisni od ažurnosti informacij dobaviteljev, da je artikel na zalogi, pomeni da je v skladišču pri dobavitelju. Naročeno blago se trudimo odpremiti v najkrajšem času. Če je dobavni rok daljši od običajnega (3 dni)  ponudnik obvesti  kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko ali po elektronski pošti. Prav tako lahko ponudnik kontaktira kupca zaradi preverjanja podatkov. 
Pošiljanje blaga Vsa oddana spletna naročila bodo odposlana iz naše poslovne enote v Ljutomeru. Naročila, oddana do 13:00, bodo obdelana še isti dan, kasnejša naročila pa takoj naslednji delovni dan. Blago vam na naveden naslov pošljemo s kurirsko službo Pošte Slovenije ali GLS.                                                                  

Osebni prevzem Vsa oddana spletna naročila lahko prevzamete tudi osebno v naših poslovnih enotah V Ljutomeru ali na Ptuju kjer vam omogočamo tudi plačilo naročenega blaga. V prodajalnah je mogoče naročeno blago poravnati samo z gotovino.

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila, kar pomeni, da je naročilo dobilo status »Naročilo potrjeno«. Vse cene so navedene v EUR in vključujejo DDV.                                                                                                           

Cene so predstavljene kot spletne cene, ki veljajo za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila oz. plačila predračuna z nakazilom na TRR SI56 031731012717942                                                                                                                        

Napake v spletni trgovini                                                                                                                                                 


Za morebitne napake v spletni trgovini PCIT.SI se vam vnaprej opravičujemo in prosimo za razumevanje.  Hvaležni bi bili, če nas na njih opozorite, da jih bomo lahko odpravili. Slike so lahko simbolične in ne odražajo vedno dejanskega stanja.

Postopek nakupa v spletni trgovini
Vaše naročilo v spletni trgovini;                                                                                                                                       

Kupcu so vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila. Kupec ima možnost kadarkoli preklicati naročilo.                                                                                                                                                  Prejeli smo vaše naročilo;
Če kupec v roku ene ure naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. 
Blago v pripravi;
Kupec prejme obvestilo, ko je blago v pripravi. 
Naročilo zaključeno;                                                                                                                                                        

Kupec prejme obvestilo, po prejemu nakazila na TRR, da je naročilo zaključeno. Blago se pošlje po pošti naslovniku. Po predhodnem dogovoru lahko kupec osebno prevzame blago vsak delovnik do 17h.

Vračila

Odstop od pogodbe in vračilo blaga

Če z izdelki, ki ste jih kupili v spletni trgovini PCIT.SI iz kakršnegakoli razloga niste zadovoljni, jih lahko skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, vrnete v 14. dneh po prejemu na sedež podjetja Epro Ljutomer d.o.o, Ivana Kaučiča c.24 9240 Ljutomer ali nas o tem pisno obvestite na info@epro.si v roku 14 dni po prejemu blaga. V slednjem primeru morate najkasneje v naslednjih 14 dneh blago nepoškodovano, nerabljeno in z vso priloženo dokumentacijo tudi vrniti. Nemudoma, oziroma najkasneje v 14 dneh vam bomo vrnili celotni plačani znesek naročila. Dolžni ste pokriti le neposredne stroške vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Vračilo blaga
Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani, v polni originalni embalaži in kompletni. Pri vračilu obvezno priložite kopijo ali originalni račun oziroma dobavnico in izpolnjen obrazec za vračilo blaga.

Ko pošiljate svoj izdelek nazaj, morate pridobiti potrdilo o oddaji pošiljke. Nismo odgovorni za izgubljene ali poškodovane izdelke med pošiljanjem. Pošiljatelj nosi odgovornost za ustrezno pakiranje izdelka. Izdelki, ki so vrnjeni poškodovani zaradi neustrezne embalaže ne bodo povrnjeni.

Možnost vračila blaga oziroma odstopa od pogodbe ne velja v naslednjih primerih:
-če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam ali če gre za izdelek, ki mu je že potekel rok uporabe.
-pri programski opremi, če je potrošnik odprl pečat ali registriral ali aktiviral ključ.

-če je izdelek vidno rabljen ali je vsebina pomanjkljiva.

-če je kupec podjetje, sprejema pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja. Podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine, kot to velja za fizične osebe. Želje za vračilo v tem primeru obravnavamo individualno in v okviru možnosti dobaviteljev.

Plačila

Omogočamo slednje načine plačila naročenega blaga,

-Plačilo po povzetju. Dostavni službi boste poravnali kupnino neposredno ob prevzemu paketa. Dostavna služba vam lahko za opravljeno storitev odkupnine slednjo dodatno zaračuna.

-Plačilo po predračunu. Predračun vam pošljemo na vaš e-mail, katerega poravnate.

-Plačilo ob osebnem prevzemu. Plačilo je mogoče le z gotovino.

GARANCIJA

Podjetje Epro Ljutomer d.o.o., je dolžno spremljati in ažurno reševati vse zahtevke, ki jih posreduje kupec. 
Rok za popravilo oz. odpravo napake je 45 dni od dneva, ko je dajalec garancije oz. pooblaščeni servis prejel zahtevo za brezplačno popravo okvare in pomanjkljivosti izdelka.
Šele v primeru, če proizvajalec v tem roku ne odpravi napake, mora potrošniku brezplačno nadomestiti izdelek, z enakim novim in brezhibnim izdelkom. 
V primeru, da reklamiranega blaga ni možno zamenjati z enakim (ga ni več na zalogi/ni več dobavljiv), se po skupnem dogovoru zamenja za blago, ki vrednostno in kvalitetno ustreza reklamiranemu. Skrajni rok za rešitev reklamacije je 45 dni.

Garancijska popravila ali zamenjave se vršijo v servisu pri dobavitelju, kamor mora kupec dostaviti ali poslati reklamirano blago na svoje stroške. Stroške materiala, nadomestnih delov, dela, prevoza in vse stroške, ki nastanejo pri odpravljanju okvar oz. pri nadomestitvi izdelka z novim na podlagi garancije, nosi prodajalec. 

Mnenja, pritožbe in spori

Kupec lahko svoja mnenja, pritožbe, spore, komentarje in ugovore naslavlja na sedež podjetja Epro Ljutomer Ivana Kaučiča c.24 9240 Ljutomer na elektronski naslov info@epro.si . Morebitne pritožbe ponudnik rešuje v imenu dobrega poslovnega sodelovanja, zato bo kupcu v roku 8 dni od prejetja pisne pritožbe potrdil, da je prejel njegovo pritožbo ter ga obvestil o poteku postopka ter o predvidenem času obravnave. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da morebitnega nastalega spora uporabnik in ponudnik ne rešita sporazumno z metodo reševanja pritožb, je za medsebojne spore pristojno sodišče.

 

Ravnanje z Odpadno Električno in Elektronsko Opremo – OEEO

Simbol (slika spodaj) na izdelku ali njegovi embalaži označuje, da z izdelkom ni dovoljeno ravnati kot z običajnimi gospodinjskimi odpadki. Tak izdelek je potrebno oddati na ustrezno zbirno mesto za predelavo električne in elektronske opreme. S pravilnim načinom odstranjevanja izdelka se  preprečuje morebitne negativne posledice in vplive na okolje in zdravje ljudi, ki bi se lahko pojavile v primeru nepravilnega odstranjevanja izdelka. Za podrobnejše informacije o odstranjevanju in predelavi izdelka se lahko obrnete na pristojen mestni organ za odstranjevanje odpadkov, komunalno službo ali na trgovino, v kateri ste izdelek kupili.

Baterije (BA)

Za BA, podobno kot za OEEO velja ravnanje, ki izhaja iz Uredbe o ravnanju z baterijami in akumulatorji ter odpadnimi baterijami in akumulatorji (Uradni list RS, št. 3/10, 64/12 in 93/12).

BA nosijo simbol posebnega odpadka (slika spodaj), ki ga je potrebno odlagati zgolj na za to predvidenih mestih.

 

OEEO in BA lahko oddate  v vseh zbirnih centrih vključenih v sistem SLOPAK.www.slopak.si/zbirni-centri_in_reciklaza

OEEO in BA, kupljeni pri Epro Ljutomer , lahko uporabniki brezplačno oddajo tudi v podjetju Epro Ljutomer, Ivana Kaučiča 24, 9240 Ljutomer ali v PE Ptuj, ul. 9maja 16 PTUJ.

 

Opis in razlaga opreme

Prodajamo novo, neprodane zaloge - outlet in renew, obnovljeno (reurbished) in rabljeno IT opremo. Vsa oprema ima garancijo od proizvajalca ali od podjetaja Epro Ljutomer d.o.o.,  

Nova in nerabljena outlet/renew oprema.
- Lahko je v drugačni embalaži, oprema lahko ima kakšno skoraj nevidno kozmetično napako, lahko je bila tudi razstavljena,
- Lokalizacija je v osnovi tuja, lahko je naknadno slovensko lokalizirana
- Neprodane zaloge, neidoči izdelki iz tujih trgov, lanskoletni modeli oz. stare zaloge proizvajalca, tovarniško prepakirano in pregledano (renew)
- Madnarodna garancija do treh (3) let na pooblaščenih sevisih
- Nižje cene od rednih cen


Rabljena a obnovljena oprema z garancijo, nevtralna embalaža (kartonaste škatle)
- Predvsem poslovna oprema, ki je bila v leasing najemu, ali pa oprema, popravljena in obnovljena s strani proizvajalca
- Poslovna oprema je bistveno bolje narejena od opreme za domačo rabo in ima daljšo življensko dobo, zato je obnova smiselna
- Vsa opremo je pregledana s strani obnovitelja (refurbisherja)
- Komponente, ki se jim življenjska doba iztekla, so zamenjane
 Vizualno obrabljeni deli so zamenjani
 Oprema ima minimalne vidne znake uporabe
- Tuja lokalizacija, slovensko lokalizira ob doplačilu
- Garancija 1 leto 
- Bistveno nižja cene od rednih cen

Rabljena oprema z garancijo
- Običajno brez embalaže
- Poslovna oprema, ki je bila v leasing najemu
- Poslovna oprema je bistveno bolje narejena od opreme za domačo rabo in ima daljšo življenjsko dobo, zato je nakup smiseln
- Vsa opremi je pregledana in očiščena
- Oprema ima lahko bolj ali manj vidne znake uporabe, kar označujemo kot A, A-, B ali C ohranjenost
- Tuja lokalizacija, slovensko lokalizira ob doplačilu
- Minimalna kapaciteta delovanja baterije (prenosniki) je med 60min
- Garancija 3, 6 ali12 mesecev, garancija na baterijo 1 mesec
- Najnižje cene, odvisno od ohranjenosti


Zasebnost 

1. Varovanje podatkov
Upravitelj spletne trgovine Epro Ljutomer d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

2. Izjemno razkritje osebnih podatkov
Podatki, ki jih zbira in obdeluje upravitelj spletne trgovine PCIT.si, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je takšno ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravitelja.

3. Varnost
Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Upravitelj se pri tem zavezuje, da bo zaščitil vašo zasebnost.


4. O piškotkih
Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.